Home Janson's Kaffefarm Förädlingsprocess Ekologi och Miljö Janson's Produkter Kontakt
       
       

 

 

Janson's Kaffefarm

  • Perfekta förutsättningar

Läget nära Vulkanen Baru i Panama ger Janson perfekta förutsättningar för att odla de bästa kaffefrukterna. Odlingshöjden 1500 meter och den vulkaniska jorden ger en rad fördelar i strävan att få fram de bästa Arabica bönorna.

Janson’s kaffefarm är unik då dess relativt jämna höjd hjälper kaffefrukterna att växa och mogna samtidigt vilket bidrar till en konsistent kvalite och densitet på bönorna. Odlingarnas höjd kombinerat med det vår-året-runt liknande klimtatet ger en lång odlingsbar säsong vilket gör att de komplexa och utsökta smakerna hinner utvecklas.

  • Fördelen med kaffe från samma farm (“Estate/Beneficio”)

En del kaffeproducenter blandar olika kaffesorter från olika farmer. Om man då inte har en strikt kvalitetssäkring kan resultatet bli ett kaffe som både har bra och dåliga bönor och där en kopp smakar olik den nästa. Kaffet från Janson’s farm är till skillnad från detta odlat och behandlat på samma ställe vilket gör att det högkvalitativa kaffet inte behöver blandas ut med sämre bönor. Janson’s kaffeodlingar ligger inom ett närområde och behöver inte transporteras långt innan den når farmen för förädling. Detta minskar risken för att kaffefrukterna skadas under transporten. 

 

 

 

Vulkanen Baru

 

 

Janson's Rosteri

 

 

Ingången till Farmen

 

 

Plantagen

Janson Cofffee marknadsförs i Sverige av Panimpo. För mer information kontakta:  info@jansoncoffee.se